Специалисти от община Горна Оряховица получиха отличия за работата си в социалната сфера

Мисия

19-03-2021, 13:23

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

 

Управителят на Домашния социален патронаж Силвия Маркова и управителят на Центъра за обществена подкрепа Светла Панева бяха удостоени с грамоти от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. Отличията се присъждат за професионализма им в областта на социалните дейности и по повод Световния ден на социалната работа. Грамотите им бяха връчени от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Благодаря Ви, че сте търпеливи, отзивчиви, отдадени на професията и готови да изслушате всеки. Вие и Вашите екипи приемате работата си като лична кауза и така доказвате качествата си през годините, обърна се към дамите инж. Добромир Добрев.
Силвия Маркова е отличена заради дългогодишната й работа в сферата на социалното подпомагане, професионализмът, мотивацията и отдадеността на работата й. Нейният труд допринесе за значителното увеличаване на капацитета на услугата Домашен социален патронаж през годините. В момента 370 души ползват услугата. През 2019 г. основава и ръководи звено „Ученическо и столово хранене“ към Домашен социален патронаж. Ръководител е на проекти, свързани с осигуряване на по-качествен живот и топла храна на нуждаещи се. За своя професионализъм, през 2017 г. Силвия Маркова бе отличена с наградата на Община Горна Оряховица за принос в сферата на социалните дейности.
Светла Панева ръководи, организира и контролира цялостната дейност на Център за обществена подкрепа в Горна Оряховица и на услугата „Асистентска подкрепа“. Освен дългогодишен опит в сферата на социалните услуги, през последната една година тя оказва подкрепа и по време на пандемията от COVID-19. Доброволец е в кампанията на Община Горна Оряховица „Горна Оряховица заедно срещу COVID-19“. Организатор е на благотворителни кампании. Светла Панева е ръководител на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - община Горна Оряховицa“. Дейностите по проекта осигуриха превенция на разпространението на COVID-19, посредством осигуряването на мрежа от услуги в домашна среда.
Има принос в развитието на услугите в домашна среда в община Горна Оряховица. Организира изпълнението на дейностите по Национална програма „Предоставяне на грижи в домашна среда” в община Горна Оряховица през 2020 година, по която персонални грижа в домашна среда получиха 22 души. Организира предоставянето на услугата „Асистентска подкрепа“ за 121 ползватели от община Горна Оряховица през 2021 г.
Силвия Маркова и Светла Панева приеха отличията като благодарност към цялостната работа на екипите, които те ръководят.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)