Министърът на икономиката разреши магазините над 300 кв. м да работят при специални условия

Животът

25-03-2021, 15:18

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов издаде заповед, с която разреши на големите нехранителни обекти да работят при регламентирани условия. Заповедта е съгласувана с мнението на национално представителните работодателски организации, браншовите организации и бизнеса. Ето какво гласи тя:

1. Самостоятелни обекти-магазини за нехранителни стоки в търговските центрове по т. 14, до които има директен достъп (вход) от улица или паркинг, могат да продължат своята дейност, спазвайки указанията по т. 2

2. Магазините по т. 15 с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки могат да продължат своята дейност:

а) като обособят и ограничат по подходящ начин търговска площ, достъпна за клиентите в размер до 300 кв. м. Обособяването може да стане с преградни стени, ленти, щандове и др. начини, които да не позволяват достъпа на клиенти извън обособената площ.

б) извън търговските обекти на открити площи при спазване на всички противоепидемични мерки и нормативно установени правила и задължения за осъществяване на дейността.

Настоящите указания са съгласувани от министъра на здравеопазването.

Указанието може да свалите от тук



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов