Отлично представяне на „Етър – Стил“ на Държавното по спортна гимнастика

Спорт

25-03-2021, 15:36

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Много добро представяне направиха гимнастиците от СКСГ „Етър-Стил” на проведеното в Пловдив Държавното лично-отборно първенство „За купите на Р. България” по спортна гимнастика. 20 отбора от цялата страна, от които над 200 момчета и 180 момичета, се бориха за призовите места.

Във възрастова група девойки старша възраст представителката на великотърновския клуб Калина Козлева извоюва второ място на греда, трето място на земя, трето място на смесена успоредка, пето място на земя и пето място в многобоя. Нейната съотборничка Кристина Димитрова също се представи достойно и зае четвърто място на греда, седмо на смесена успоредка и земя, осмо на прескок и в многобоя.

Момчетата на „Етър- Стил“ също се представиха на ниво. Цветелин Цончев зае седмо място в многобоя и осмо на кон с гривни. Съотборникът му Марин Кисьов е шести на прескок.

С две шампионски отборни места се завърнаха гимнастиците от СКСГ „Етър-Стил” от проведеното в Пловдив Държавното първенство- Първи етап–Зона по спортна гимнастика. Великотърновският спортен клуб участва с два отбора в мъжко направление в 3 възрастови групи.

При най- малките, възрастова група деца, Тихомир Димитров, се представи много добре и зае шесто място в индивидуалната надпревара.

При момчета младша възраст отборът в състав: Йоан Велков, Лев Пачгин, Мартин Тодоров, Самуил Шандров и Борис Гогов се класира на първо място.

В индивидуалната надпревара най-добре представилият се гимнастик от клуба Борис Гогов зае второ място в многобоя, Самуил Шандров е пети, Мартин Тодоров- седми.

При момчета старша възраст Венцислав Йорданов, Искран Иванов, Иван Козлев, Андрей Памуков и Александър Александров са първи в отборната надпревара. В индивидуалната надпревара в многобоя на почетната стълбичка се качиха Александър Александров на първо място и Венцислав Йорданов на трето.

„Предстои участие на гимнастичките от клуба в предстоящото Държавното първенство Първи етап– Зона по спортна гимнастика в гр. Варна. Надяваме се и те да се представят достойно и да извоюват призови места в отборната и

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов