„Етър” и „Ботев” (Дебелец) започват партньорство

Спорт

26-03-2021, 14:06

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Футболните клубове „Етър” (Велико Търново) и „Ботев” (Дебелец) започват партньорство и съвместна работа в школите си за развитието на подрастващите футболисти от региона. Това обявиха президентите на двата клуба.

„Основната идея на партньорството е чрез съвместната работа да се изграждат кадри за гръбнака на представителния отбор на „Етър”. Да дадем шанс на всички деца да имат достатъчно игрово време и да си развиват потенциала и качествата си”, коментира председателят на УС на „виолетовите” Деян Куздов.

“Важно е да се запази конкуренцията, защото тя е фактор за развитието на самите деца. Ще бъде изградена и обща методика за работа на треньорите в трите школи, за за израстват младите таланти по един и същ начин”, заяви Деян Куздов.

Тимът на Дебелец има едно партньорство с „Манчестър Юнайтед”, разговор за такова е воден и с „Аякс”, като целта е да се използва методиката на чуждестранните отбори. В Дебелец продължават да работят и с треньорите на “Болярчета”, с които планират да изградят и стационарна система за наблюдение на децата, както и да поставят осветление на основния терен.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)