Край на студа, идват затопляне и положителни минимални температури

Велико Търново Лайф

27-03-2021, 06:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес ще има променлива, на места намаляваща до незначителна облачност. Максималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса.

През нощта ще бъде предимно ясно, със слаб вятър от югозапад и запад. Минималните температури утре сутрин ще са от около минус 3 до плюс 2 градуса.

През деня облачността ще бъде незначителна, до слънчево време. Ще духа слаб вятър от югозапад. Дневните температури ще се повишат още и ще бъдат от 12 до 17 градуса.

В неделя ще се появи вятър от запад. Облачността ще бъде променлива, на места ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще са от около нулата по високите места на запад до 5-6 в Дунавската равнина. През деня ще се затопли още и дневните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса.

В понеделник сутрин минималните температури вече ще бъдат положителни в повечето места, от нула до около 4-5 градуса. Облачността през деня ще бъде променлива, като само на отделни места не е изключено да превали за кратко съвсем слаб дъжд. Дневните температури ще са от 10 до 16 градуса. Ще духа слаб северен вятър.

Без промяна, топло, с променлива облачност и малка вероятност за краткотрайни превалявания само на изолирани места, ще остане във вторник. Температурите ще са от 15 до 20 градуса.

В сряда и четвъртък за кратко от североизток ще проникне по-хладен въздух и  в източната половина на страната дневните температури ще се понижат с няколко градуса.

Според предварителните прогнози, през втората половина на следващата седмица температурите ще се повишат още и ще достигнат стойности около и над 20 градуса, на места до 23.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов