Млада майка се бори за живота си, за да види как расте момченцето й

Животът

28-03-2021, 09:31

Снимка:

фейсбук Подай ръка

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Млада майка, подложена на непрекъснати изпитания от съдбата, се нуждае от финансова помощ, за да пребори най-коварната болест и да бъде опора на малкото си момченце. Вече втора година Нели Маринова от Каварна, която е и баща, и майка на малкия Борис, се бори с ужасно онкологично заболяване.

Благодарение на щедростта на добри хора, успява да събере средства за лечение в „Amerikan Hastanesi“ в Истанбул, но болестта се оказва агресивна, а сметките и задълженията непрекъснато се увеличават.

Изпитанията пред младото слънчево момиче започват преди 8 години, когато синът й се ражда без ръчичка, а бащата се изпарява още докато е бременна. На детето е поставена протеза, въпреки това то не може да се обслужва без помощта на майка си.

На 10.06.2019 година Нели чува страшната диагноза „рак на шийката на матката“. Подложена е на две тежки операции, като при втората са изрязани част от вътрешните й органи. Заради тумор е отстранено дебелото й черво.

Междувременно минава лъчетерапия и химиотерапия, които изтощават организма й до краен предел. За да оцелее, се нуждае от скъпо струващо лечение в Турция за укрепване на организма, стабилизиране на кръвните показатели, допълнителни изследвания и медикаментозно лечение на онкологичното заболяване. Част от вливките вече са извършени, но събраните средства са недостатъчни за приключване на първия курс от лечението.

Думи на Нели:

„Длъжна съм да опитам всичко заради детето ми и имам нужда от вашата подкрепа, защото необходимата сума за лечението, което трябва да премина, е непосилна за мен и моето семейство! Отслабнах до степен, в която ми е невъзможно да стана от леглото, защото съм около 30 килограма. Имам нетърпими болки в областта на таза и лимфедем (подуване) на десния крак. Вече съм толкова изтощена и не знам колко още ще издържа, но едно знам със сигурност – ще се боря до последно, защото искам да живея, искам да видя как детето ми пораства! Вашата съпричастност е единственият ми шанс да събера нужните средства, за да бъда отново здрава и да отгледам моя син Боби“, категорична е борбената майка.

В помощ на Нели приятели организират благотворителен онлайн търг, който може да намерите тук:

 

https://www.facebook.com/groups/2976392655780021/?notif_id=1616399553494964¬if_t=group_invited_to_group&ref=notif

 

Можете да помогнете на младата майка и чрез превод по дарителска сметка:

BG30BPBI79384061908401

BIC:BPBIBGSF

Титуляр: Нели Георгиева Маринова

PayPal: n.marinova7@gmail.com

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов