Община Елена отново подпомага финансово книгоиздаването

Мисия

30-03-2021, 14:02

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Община Елена и Постоянната комисия по хуманитарни дейности към Общински съвет – Елена обявяват конкурс за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението в Общината за 2021 г.

В изпълнение на Правилата за реда и условията за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението в община Елена, приети с Решение № 40/30.04.2014 г. на Общински съвет – Елена, се обявява настоящият конкурс при следните условия:

1. Община Елена подпомага на конкурсен принцип проекти и инициативи в областта на книгоиздаването и книгоразпространението.

2. Финансира се издаването на творби, свързани с историята и развитието на Елена.

3. Приемат се и проектни предложения за реализация на възстановки, спектакли, концерти, филми, рекламни материали и други инициативи, представящи уникалността  на град Елена като културно средище.

4. Право да кандидатстват за финансова подкрепа имат физически лица и организации. Лица и организации, които виновно не са изпълнили задълженията си по предходни договори с Община Елена, имат просрочени задължения, произтичащи от неплатени данъци, наеми, консумативи и други, не се допускат до разпределение на одобрените средства.

5. Кандидатите подават проектното си предложение /Заявление по образец/ във времето от  29.03.2021 г. до 15.07.2021 г. включително до Постоянната комисия по хуманитарни дейности към Общински съвет – Елена.

6. Резултатите от провеждане на конкурса се обявяват от Постоянната комисия по хуманитарни дейности към Общински съвет Елена  не по-късно от 30.07.2021 г. на сайта на община Елена, вестник „Еленска трибуна и други средства за масово осведомяване.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов