Министър Вълчев: Учениците от първи до четвърти клас се връщат на училище

Животът

08-04-2021, 10:46

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Предстои частично възстановяване на присъствения процес от 12 април – учениците от 1 до 4 клас се завръщат в училище, както, както и три от осемте класа между 5 до 12 клас. Това разкри просветният министър Красимир Вълчев и допълни, че на практика се връщат на стария график, ползван до 22 март.

"От 26 април, ако ситуацията позволява, съответно 5, 9 и 12 се връщат в класните стаи. 12 клас традиционно приключват по-рано, затова трябва да се върнат от 26 април", допълни той.

По думите му ваксините имат ефект и благодарение на тях имаме шанс да възстановим учебния процес в края на тази учебна година. 500 са учителите и персонал, заразени с COVID-19, много по-малко от ноември и декември, когато имаше пикови стойности.

"Правим с министър Ангелов допълнително списъци за още желаещи учители да се заразят. Ние сме от тези 20% държави, които са извели учителите като приоритетна група във ваксинационния план, за да върнем присъствения процес, докато нещата се нормализират", коментира още министърът на образованието.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов