ВТУ и СУ „Вела Благоева“ – Велико Търново организират Първа олимпиада по религия

Мисия

13-04-2021, 07:25

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Православният богословски факултет на Великотърновския университет и СУ „Вела Благоева“ – Велико Търново организират Първа олимпиада по религия (християнство-православие), която ще се проведе на 21 април от 14:00 ч.

В олимпиадата ще вземат участие 25 ученици от 1 до 4 клас, а идеята и съдействието за нейното провеждане е на доц. Магдалена Легкоступ, преподавател в ПБФ. В работния материал за състезанието са включени 15 тестови въпроса, както и задача за създаване на писмен текст – отговор на духовно-нравствен въпрос.

От началото на учебната година учениците от начален етап на СУ „Вела Благоева“ имат включен в програмата по един час седмично за религия. Великотърновската света митрополия е направила дарение от 150 безплатни екземпляра с „Благопожелания и отеческо благословение“ на Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий.

Дни преди най-големия и почитан празник от всички православни християни - Възкресение Христово, победителите в олимпиадата ще получат награди от Училището и от Православния богословски факултет.

ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Вела Благоева“ имат рамково споразумение за сътрудничество.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов