Томаш: „Създадохме доста ситуации, но футболът е игра на голове”

Спорт

16-04-2021, 21:51

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Етър” трябваше да отбележи в ситуациите, които създаде. Футболът е игра на голове. Благодаря на футболистите въпреки натрупаната умора. Не знам кой го прави този календар, но противникът имаше много повече време за подготовка. Стойностен отбор, който също се бори със зъби и нокти. Днес не се получи футбол, а повече битка и борба. Доволен съм от моите футболисти, защото устояха на това нещо, въпреки че не е лесно. Създадохме достатъчно ситуации, но просто не успяхме да отбележим. Още малко сърце ни трябваше, но това са неща, които ще ги кажа на футболистите.

Битката за спасение ще бъде доста интересна и отборът, който издържи от психическа и физическа гледна точка, който е по-сплотен и вярва повече, той ще остане в групата. Надявам се в следващите мачове да отворим още повече сърцата си и да имаме повече късмет. Борбата продължава и ще направим всичко по силите си да се спасим още преди плейофите.”

 

Симеон Мечев – Играч на мача: „Двубоят беше биткаджийски, не ни достигна голът”

Халфът на „Етър” Симеон Мечев бе избран за Играч на мача. „Не ни достигна голът. Надиграхме „Ботев” в по-голямата част от мача, изпуснахме нашите шансове и загубихме две точки. Но за нас всяка точка е важна. Ако след удара ми топката не беше срещнала гредата, един гол щеше да реши мача. Мачът беше биткаджийски.

Всеки, който разбира от футбол, знае, че след победата в Стара Загора срещу толкова добри футболисти, щеше да е много трудно да вземем следващия мач в чисто психологически план. Но аз мисля,че днес всеки един от нас даде сто процента, за което поздравявам момчетата. Създадохме доста ситуации, но голът липсваше. Не мисля, че имаше умора, пресирахме, защитавахме се добре.

Ние сме отдадени за отбора, при нас няма индивидуалности, няма някой да е по-важен от другия, а колективът е над всичко. Разбираме се добре, лично аз съм изключително отдаден на отбора. Надявам се във вторник в Кърджали да вземем това, което не успяхме днес. Ние си гледаме нашия отбор и не знам дали „Арда” ще мисли повече за купата и ще играе лежерно срещу нас, но се съмнявам. Надявам се да направим добър мач там на прекрасния терен, който имат, и да се поздравим с успех.”

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов