Задържаха рецидивист за хулиганство и закани с убийство на съседи

Крими

20-04-2021, 17:21

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново задържа под стража рецидивист за хулиганство и закани с убийство на съседи - престъпление по чл. 325, ал.5 вр. ал.1 вр. чл.29, ал.1от НК и по чл. 144, ал.3, пр.1 вр. ал.1 от НК.

Р.П., на 44 години,  е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 09.02.2021 г. в град Велико Търново, се заканил с убийство на жена и мъж (негови съседи), като отправил към тях закани и обидни думи и заканването би могло да възбуди у пострадалите основателен страх за осъществяването му. По същото време, при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като безпричинно хвърлял фасове, бутилки и различни предмети по пострадалите и в двора на имота им, блъскал и ритал входната им врата и оградата, отправял ругатни и закани към тях и други шест лицата, също съседи, свидетели на престъпните му действия.

Р.П. е осъждан многократно за престъпления срещу собствеността и личността. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност той да се укрие или да извърши други престъпления. Районен съд-Велико Търново е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)