Заместник-кметът Григор Минков уважи празника на ОУ „Иван Вазов“

Мисия

20-04-2021, 17:27

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Григор Минков уважи патронния празник на ОУ „Иван Вазов“. На 20 април училището отбелязва 64 години от създаването си.
Заради наложените противоепидемични мерки за втора поредна година учебното заведение отбелязва патронния си празник онлайн в платформата Майкрософт Тиймс. Учениците, представяйки своите таланти, пеят, рецитират, танцуват, рисуват и свирят на музикални инструменти.
По инициатива на ОУ „Иван Вазов“ за първи път тази година се проведе Национална училищна конференция „Живописна България през погледа на Иван Вазов“, обединяваща учебните заведения носещи името на патриарха на българската литература.
До момента сме открили 57 училища в страна с името „Иван Вазов“. Нашата идея е да създадем общност на тези училища, с които да си взаимодействаме и сътрудничим. Учениците ще имат поле за изява на творческия си потенциал, а учителите ще споделят добри практики от преподавателската си дейност, сподели в началото на конференцията директорът на училището Иван Момъков. В онлайн форума се включиха учебни заведения от Видин, Свиленград, София, Бургас и Варна. Здраве, бодър дух и добро сътрудничество пожела на всички участници в конференцията заместник-кметът Григор Минков. С неугасващ ентусиазъм продължавайте да изпълнявате една от най-отговорните и благородни професии – учител. Бъдете достойни продължители на Вазовите думи „Не се гаси, туй що не гасне“, каза още Григор Минков. Преди началото на форума, заместник-кметът се срещна и разговаря с част от колектива на училището и ги увери в подкрепата си и подкрепата на цялото общинско ръководство.
По-рано днес, за да поздрави учениците и екипа, в училището бе народният представител Димитър Николов. Бъдете здрави, деца, почитайте, обичайте и уважавайте своите учители. Това, което можете да натрупате като знание в основното училище, по никакъв начин не може да бъде компенсирано по-късно. На учителите пожелавам здраве, енергия и професионална удовлетвореност, обърна се към всички Димитър Николов.
Специално обръщение към учителите и учениците записа кметът инж. Добромир Добрев. Всяка годишнина е символ на история, традиции и опит. През изминалите години Вашето училище успя да се затвърди като институция с високи образователни стандарти. В дните на изпитание, Вие безкомпромисно и успешно се справяте и поддържате жив огъня на знанието. Вярвам, че с гордост и уважение поддържате жив спомена за делото на Вашия патрон – Патриархът на българската литература - Иван Вазов. Онлайн поздрав за празника бе подготвила и д-р Марта Николова – старши експерт по организация на средното образование към РУО на МОН – Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов