Шест училищни проекта от областта ще участват в конкурса „Посланици на здравето“

Мисия

21-04-2021, 12:34

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

60 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в XIII-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. 6 от тях са от област Велико Търново.

В групата 1-4 клас е класиран проектът „10 000 крачки напред“ на ОУ „Димитър Благоев във Велико Търново с ръководител Надя Георгиева.

В групата 5-7 клас ще участва проектът „Анализ на семейното хранене“ на ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново с ръководител Емилиан Иванов.

Четири проекта от областта са в групата 8-12 клас. Два от тях са на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ - „Бъдеще без дим“ с ръководител Славка Проданова и „Храна за нашите очи“ с ръководител Албена Иванова.

Третият класиран в групата е проектът на Професионалната държавна търговска гимназия в Свищов „Раздвижи се, разходи се“ с ръководители Петя Гутева и Миряна Любенова. Четвърти е проектът на свищовското СУ „Цветан Радославов“ „Свободата да не пуша“ с ръководител Татяна Митева.

Конкурсът „Посланици на здравето” се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на околната среда и водите, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Офиса на Световната здравна организация за България, Българския младежки Червен кръст и Националния център по обществено здраве и анализи.

„Посланици на здравето“ е една от инициативите на Министерството на здравеопазването в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора.

Целта на конкурса е превенция на поведенческите рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов