Традиционна кръводарителска акция обяви великотърновската болница

Животът

21-04-2021, 12:48

Снимка:

МОБАЛ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В навечерието на великденските празници, Отделението по трансфузионна хематология към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново, отправя апел към всички, които имат възможност да дарят кръв.

По традиция на Цветница, всяка година екипът на отделението организира акция по кръводаряване, съвместно с храм „Свети Николай“ във Велико Търново, но заради епидемичната обстановка, това няма как да се случи сега . Затова всеки желаещ да дари кръв може да го направи в Отделението по трансфузионна хематология на областната болница, всеки делничен ден от 8 до 13 часа.

Нуждата от кръв е непрекъсната, ежедневна и жизненоважна за спасяването човешки животи.

Кръвният център във великотърновската болница е единствен в областта и осигурява кръв за пациентите от всичките 10 общини.

Доброволните кръводарители са необходими, за да може да се поддържа необходимият резерв, с който отделението трябва да разполага при нужда.

Кръводарител може да стане всеки клинично здрав и пълнолетен човек, който не приема лекарства.

Кръводаряването става след медицински преглед и при спазването на всички противоепидемични мерки.

Ползите от кръводаряването са не само за хората, за които кръвопреливането е жизненоважно, но и за този, който дарява, а с едно даряване на кръв, можем да помогнем за спасяването на няколко човешки живота!

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов