Два мобилни екипа извършват ваксинация в община Велико Търново

Животът

22-04-2021, 11:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Списъците с желаещите да се ваксинират наброяват 170 души

Два мобилни екипа извършват ваксинация срещу COVID-19 днес и утре в община Велико Търново. Имунизацията ще е в малките населени места. Акцията е по предварително направени списъци на желаещи да се ваксинират, които наброяват общо 170 души. Осигурено е по-голямо количество ваксини. Медицинските специалисти извършват предварителни прегледи на лицата.

От Регионалната здравна инспекция във Велико Търново уточняват, че до момента в областта са поставени общо 17 450 дози, от които през последното денонощие – 504. С втора доза са имунизирани общо 3350 лица от региона, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в България.

Продължават имунизацииите и реимунизациите на лицата, включени във фази I – III на Националния план за ваксиниране в имунизационните центрове, и на лицата във фаза IV – от общопрактикуващите лекари. Към момента записаните чрез електронния портал, могат да бъдат имунизирани само с ваксината на AstraZeneca, по предварително уточнен график, информират още от РЗИ в старата столица.

През последното денонощие на територията на региона новодиагностицираните случаи с COVID-19 са 57 човека.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов