От “Етър” вярват в коректността на Железов

Спорт

22-04-2021, 14:24

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От “Етър” обявиха, че вярват в коректното съдийство на Валентин Железов в предстоящия мач срещу “Славия”. Великотърновският клуб обяви лаконично на официалния си сайт, че изразява своята увереност в коректността и безпристрастността на Железов. “Убедени сме, че представянето на българските рефери в първенството трябва да е в полза на футбола, а не на който и да е отбор и вярваме в тяхната коректност. Нека по-добрият състав на терена спечели така важния мач!”, заявиха от клуба.

Назначението на Валентин Железов предизвика притеснения сред феновете с оглед на важността на двубоя, който може да прати единия от двата отбора в битките за 7-10 място, а другия – в последната четворка. За последно бургаският рефер е свирил мач между “Славия” и “Етър” преди година и половина, завършил 2:1 за “белите”, припомнят от sport-vt.com.

Привържениците обаче още помнят и скандалния мач за Купата на България преди време, когато на стадион “Ивайло” тимът на “Славия” обърна резултата от 1:0 до 1:3 след две измислени дузпи на рефера Петър Костадинов. Съдийски наблюдател пак бе Георги Нарлев, който сега отново ще е такъв на мача “Етър” – “Славия”. Тогава великотърновският клуб подаде жалба до Съдийската комисия, която призна за “важни грешки, повлияли на крайния резултат” и наказа рефера.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов