Община Велико Търново стартира процедура за изграждането на нова детска градина

Мисия

29-04-2021, 12:25

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Великотърновският общински съвет днес даде съгласие Общината да започне процедури за безвъзмездно прехвърляне на собственост от държава на имот от над 29 дка. Върху него ще бъде построена нова детска градина, която ще се намира между бившето Сержантско училище и ЖК „Картала“.

Имотът е със статут на пасище, но към момента е в лошо физическо състояние - занемарен, замърсен, силно охрастен и не е годен за земеделско производство. В това си състояние имотът не отговаря на обществените очаквания на живущите в жк „Картала“ за по-високо качество и стандарт на живот.

ЖК „Картала“ на гр. Велико Търново е оформен в последните 40 години като предпочитано място за живеене на предимно млади семейства. Кварталът продължава да се разраства и населва с нови обитатели и към настоящия момент. Един от най-големите му недостатъци е липсата на детско заведение, обслужващо живущите. Ето защо Община Велико Търново възнамерява да изгради във въпросния имот детска градина, която да задоволи нуждите на младите семейства, населяващи района. Извършено е предварително прединвестиционно проучване относно устройването на имота със съответното предназначение, изложението на имота, възможността за транспортен достъп, организирането на територията с осигурено паркиране. Предвижда се капацитетът на бъдещата детска градина да е 120 места.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов