Над 2000 стръка цветя дари Фондация „Ген. Протогеров“ на детските заведения в Горна Оряховица

Мисия

29-04-2021, 12:41

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 2000 стръка цветя дари на велики четвъртък Фондация „Генерал Протогеров“ на детските заведения и кметствата в община Горна Оряховица. Своеобразният цветен подарък включва три вида тагетес, салвия, вербена, петуния, газания, лобелия. Стръкчетата са подготвени за засаждане. Цветята са отгледани в оранжериите на фирма „Босилко Бг”, а стойността им е над 4000 лв.
Това е поредното дарение на Фондация „Генерал Протогеров“ в Горнооряховска община. В края на миналата година благотворителната организация зарадва с подаръци семейства с един родител, а преди това направи дарение и за МБАЛ „Св. Иван Рилски“.
Идеята ни е не само да създадем повече красота сега, но и да научим децата да я ценят и да я пазят. Искаме от малки те да видят как се създава една цветна градина, да се грижат за цветята и да пазят направеното. В крайна сметка най-важното е да поискат да живеят в един по-красив свят и когато пораснат да създадат такъв, обясниха дарителите.
Приветствам идеята на Фондация „Генерал Протогеров“, с която работим в много добро сътрудничество. Нека с тези цветя детските заведения и кметствата да оцветят ежедневието, а градинките им да станат още по-красиви. Това е и един своеобразен начин да им пожелаем светли великденски празници, каза кметът на Общината инж. Добромир Добрев, който заедно със зам.-председателя на фондация „Генерал Протогеров“ Александър Карачолев присъстваха на връчване на дарението.
От Фондацията ще направят дарение на цветя и на Храм „Св. Три светители“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов