Три отличия за НВУ от Държавния военен шампионат по дуелна и щафетна стрелба

Животът

30-04-2021, 11:39

Снимка:

НВУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Три бронзови отличия спечелиха курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“ от Държавния военен шампионат по дуелна и щафетна стрелба, който се проведе в Учебен център „Люляк” – гарнизон Стара Загора.

Курсантите на НВУ са трети в шампионата по щафетна стрелба, където победител е отборът на Сухопътните войски, а на второ място е отборът на Съвместното командване на специални операции. Отборът на НВУ е на трето място и в шампионата по дуелна стрелба, където класирането е същото.

Бронзови медали спечели отборът на НВУ и в комплексното класиране в шампионата по дуелна и щафетна стрелба. Курсантите на Военния университет отстъпиха пред отборите на Сухопътните войски и на Съвместното командване на специални операции, които са съответно на първо и второ място.

В шампионата участваха седем представителни отбора от Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Съвместното командване на специални операции, НВУ „Васил Левски”, Служба „Военна полиция” и Стационарната КИС.

Командирът на 2 Тунджанска механизирана бригада, бригаден генерал Стоян Шопов изрази задоволството си от добрата организация и качествено провеждане на турнира и поздрави участниците за постигнатите резултати и отличното им представяне. На участващите отбори бригаден генерал Стоян Шопов връчи грамоти, а на класиралите се на призовите места - медали и купи.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов