Министър Ангелов: Махаме маските при 65% имунизирани

Животът

01-05-2021, 15:35

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще махнем маските, когато имунизираните са 65%, прогнозира здравният министър в оставка Костадин Ангелов. По думите му към момента ваксинираните са около 800 000, а поставената цел е за 3 млн. ваксинирани, като, според министъра, до август тя ще бъде постигната.
Ангелов разкри, че вероятно ще отпадне ограничението за броя на гостите на сватбите. Единственото изискване, което ще остане, е броят на посетителите в ресторантите да не надвишава 50%. От 10 май ще бъде отворена отново електронната система и хората ще могат да избират с кой препарат да бъдат ваксинирани.
Здравният министър в оставка коментира и промените в Изборния кодекс:
"Имаме един Изборен кодекс, който е заченат в грях. Като приключи всичко, имахме повече въпроси отколкото отговори. На мен не ми става ясно защо нямаме мажоритарен вот, имаме отменен настоящия вот, задължение да се гласува само с машини. Имам много неща, които да кажа на президента в здравната част, защото ние проведохме и организирахме едни избори, които всички казват, че са проведени честно. Как ще разнасяме машините по адресите с мобилните секции, по болниците, в COVID секциите и как ще гласуват инвалидите?", запита той.
"Мая Манолова внесе един законопроект, с който постави началото на края на здравеопазването - първата стъпка за ликвидация на търговските дружества с див популизъм и без никакви резултати за здравеопазването. Второто нещо, което приеха в здравната комисия, беше за руската ваксина. Това е предизборен популизъм. Приеха едно незаконно решение, което нарушава българския закон, европейски регламент и каквото и решение да вземат, ваксината не може да влезе в страната. Ваксината ще стои на митницата и не може да бъде освободена, докато не променят закона. Дори да променят закона, не могат да променят европейския регламент", коментира още здравният министър в оставка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов