Трупата на Виктор Терзийски представя „Пигмалион“

Велико Търново Лайф

02-05-2021, 13:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Трупата на обичания великотърновски актьор Виктор Терзийски „Дионисий“ представя „Пигмалион“ на 21 и на 28 май от 19 ч. в читалище „Надежда“ в старата столица.

„Пигмалион“ на Бърнард Шоу е базирана на мита за Пигмалион, който се влюбва в собственото си творение. Трупата на Виктор Терзийски "Дионисий" към НЧ" Напредък-1911" с.Шемшево, поема своеобразно предизвикателство, като започва работа по тази класическа и много обичана пиеса.
Пиеса за любовта - неочаквана и отхвърляна, за живота в две различни общества, за цената на щастието, добродетелите и стремежа към по-добро, за фалша и разочарованията по пътя към мечтите.
Елайза е бедна улична цветопродавачка, която мечтае за работа в цветарски магазин. Животът й с пропилия се баща е труден, докато една вечер , криейки се от дъжда заедно със семейство от висшето общество и приятеля на баща й, тя попада в компанията на двама джентълмени. Единият е прочутият проф. Хигинс, който е учен в областта на фонетиката, а другият галантният полк. Пикеринг. От тази среща живота й се променя напълно, след като тя решава да го потърси за уроци на другия ден. Двамата господа от своя страна се обзалагат, че Елайза би могла да бъде представена на прием като херцогиня, след време на обучение, разбира се. В интересната ситуация заплитат и майката на професора, властна стара дама и нейните приятели...семейството , криещо се от дъжда. Както и икономката на мистър Хигинс, ревностно пазеща дома му.
Очакват ви много музикални моменти, комични ситуации и обрати. Елате и се насладете на Пигмалион!

В спектакъла участват: Цецо Желязков, Милка Александрова, Преслава Христова, Ивайло Райнов, Елица Филева, Цветелин Илчев, Саркис Балаян, Милица Терзийска, Невена Недкова, Симона Димитрова, Лора Мирчева, Павел Косев, Стилиян Панайотов.
БИЛЕТИ С ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА НА ТЕЛ 0889 29 78 34



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов