Хор, оркестър и балет на Държавна опера – Варна гостуват на Царевец с „Човекът от Ла Манча“

Мисия

04-05-2021, 12:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 29 август 2021 г. от 21:00 ч. на хълма Царевец жители и гости на града могат да видят „Човекът от Ла Манча“ - мюзикъл от Дейл Васерман, Мич Лий и Джо Дариън. Спектакълът е на Театрално-музикален продуцентски център – Варна с режисьор Борис Панкин и е част от програмата на Летния фестивал „Сцена на вековете“.
В ролите зрителите ще видят Орлин Горанов, Мариан Бачев, Лилия Илиева, хора, оркестъра и балета на Държавна опера – Варна.

Романът “Дон Кихот” е определен за “най-великата книга на всички времена” от Нобеловия Институт. Блестящата идея на Дейл Васерман да представи книгата чрез история за нейния автор, Мигел де Сервантес, дава възможност да се отключи най-главното от романа, без опит да се преразкажат повече от 1000-та страници на епоса.
Именно тази идея се превръща през 1965 г. в легендарния мюзикъл “Човекът от Ла Манча”.

Продукцията започва в Ню Йорк, но далеч от Бродуей. Със своята музика, вдъхновена от фламенкото, с идеята на авторите за театър в театъра, с режисьорският подход да се заложи на импровизационното начало с минимално използване на реквизит и костюми, “Човекът от Ла Манча” не звучи и не прилича на нито един Бродуейски спектакъл. От тук нататък, съдбата на мюзикъла се родее с тази на романа – съдбата на световна слава.
Специален подарък за зрителите ще е аудио-визуалното шоу "Царевград Търнов-звук и светлина", което ще бъде излъчено след края на спектакъла.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)