Велико Търново отново се включва в Нощта на литературата

Мисия

06-05-2021, 11:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Десетата Нощ на литературата ще се състои на 12 май 2021 г. от 18:00 до 21:30 ч. в 14 български града.
Нощта на литературата по традиция е част от Календара на културните събития на Община Велико Търново от самото начало на инициативата. Тази година читателските гнезда ще бъдат разположени в църквата-музей „Свети апостоли Петър и Павел“ в кв. "Асенов"; Музей "Възраждане и Учредително събрание - ет.1; дворът на Клуба на дейците на културата на ул. Велчо Джамджията 16 и Арт-бар "Хипстър" на Самоводската чаршия - (ул. Поп Матей Преображенски 1).
Главни организатори на събитието са посолствата и културните институти на европейски страни (EUNIC България и други), Представителството на Европейската комисия в България, Фондация „Детски книги“.
Във Велико Търново партньори на организаторите от Община Велико Търново са Регионален исторически музей, Клуб ТАМ (VT Events), Арт-бар "Хипстър" и Издателство "Фабер",
Организаторите канят най-страстните почитатели на Нощта на литературата да участват в томбола с награди - книги, осигурени от издателство "Фабер" - Велико Търново. Във всяко едно от четирите читателски гнезда, след като изслушате съответните откъси, можете да получите специален талон с автограф на четеца. Събралите и четирите талона могат да заповядат в 21.45 ч. в Бар "Хипстър", където ще се изтеглят печелившите от томболата.
Какво се случва в Нощта на литературата по света и у нас може да научите и от noshtnaliteraturata.com и от 

https://www.facebook.com/noshtnaliteraturata



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)