Инж. Добромир Добрев: Честит празник на всички, чиито основен приоритет е да живеят като достойни хора

Мисия

06-05-2021, 11:17

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празничен поздрав на кмета на община Горна Оряховица

 Уважаеми съграждани,
 
       Днес е 6 май – един от най-хубавите ни пролетни празници! Обичай с толкова богата обредност, чиито корени започват още преди създаването на българската държава.
       Гергьовден празнуват овчарите и земеделците. Традиционно се смята, че след като убива ламята, Свети Георги отключва изворите и водите – така важни за животните и реколтата. Затова народната вяра възлага надежда на всяка капка дъжд, паднала в полята на днешния ден, да се превърне в жълтица, преброена наесен. За да се сбъднат поличбите стопанинът избира за курбан първородното мъжко агне.
      Гергьовден празнуват и хиляди именници в горнооряховска община и цяла България. Нека бъдат честити и носят имената си със здраве и гордост!
     От всички християнски светци Георги е наречен Победоносец – затова честваме още днешния празник като Ден на храбростта и Българската армия. На този ден поздравявам всички мъже и жени, които пазят свободата и честта на нашата Родина! През годините всички сме осъзнали нещо важно – дали при бедствие или авария, във война или в мирно време – ние разчитаме на българския войник и офицер. Професията им никак не е лека и неслучайно винаги получава голямо доверие в нашето общество. За да си в редовете на Българската армия, трябва да можеш да носиш лична отговорност, да знаеш какво е себеотрицание и дисциплина!
     На всички, чиито основен приоритет е да живеят като достойни хора, днес пожелавам – честит празник, честит Ден на храбростта!

    Инж. Добромир Добрев
    Кмет на Община Горна Оряховица



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов