Не пропускайте „Животът – това са две жени” на сцената на търновския театър

Животът

09-05-2021, 16:44

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спектакълът „Животът – това са две жени” може да видите на сцената на търновския театър на 14 май от 19 ч. Режисьор е Невена Митева, сценография и костюми – Лидия Къркеланова, авторска музика – Петър Атанасчев. С участието на: Стефка Златкова, Стоян Борисов и Силвия Шекилова.

Създадена преди повече от двайсет години, пиесата „Животът – това са две жени” продължава да звучи актуално и съвременно. Освен гениален драматург, авторът Стефан Цанев е тънък познавач на класическата театрална традиция, а съчетанието на бляскав талант и респектираща ерудиция е в основата на непрестанния интерес към пиесата.
Текстът предполага различни прочити и интерпретации. Авторът с ефирна лекота борави с драматургичния текст, с който ни внушава и препраща в контраста на различни настроения и усещания - от искрения, непринуден смях до дълбоката и съкровена мъка и болка.
В същото време, пиесата предлага много конкретна проблематика - за комичните и напрегнати взаимоотношения между бъдещите снаха и свекърва, за сравнението между живота и ценностите на една обикновена селска женица и на светската интелектуалка, обиколила света, получила вниманието на мъжете.
Спектакълът „Животът – това са две жени” провокира към размисъл за невидимите неща от живота, за покаянието и прошката, за трудните решения и трудния избор, за човешките слабости и дълбоко пазените тайни, за живота с цялото му многообразие.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов