Гран при и две втори награди от вокален конкурс в Дубай за младите таланти на студио „Румина”

Велико Търново Лайф

11-05-2021, 17:56

Снимка:

ДЕС Румина

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

14-годишната Василена Василева прибави към своята богата колекция от награди още една - Гран при от международния онлайн конкурс „Golden Century 2021” – кат. „Вокал”, възр. група  14-17 год. Песента, с която трикратната участничка в „Клуба на успелите деца на България на Фондация „Д. Бербатов” се представи в Дубай, бе кавър на хита на John Newman – „Cheating”.

„Очаквахме с нетърпение този конкурс, организиран от WAPA – Световната асоциация на сценичните изкуства, който имаше и присъствена част, защото много искахме да летим до Дубай. За съжаление, обстановката наложи да се състезаваме във втората част – онлайн състезанието. Това, разбира се, не омаловажава успеха на нашия тийм. Искрено се радвахме на снимките на участниците, макар и само от 2-3 държави, успяли да стигнат до ОАЕ и да пеят наживо там. Конкуренцията при нас беше много по-голяма” – сподели носителката на Гран при Василена Василева, възпитаник на ДЕС „Румина” при Военен клуб В. Търново.

С втори награди в своите възрастови групи завършиха надпреварата в конкурса „Golden Century 2021” другите две представителки на студио „Румина” – Дарена Станева (10 г.) и Преслава Стоянова (15 г.). Дари участва с кавъра на „Yolka” – „Provence”, а Преси – с „God Is A Woman” на Ariаna Grande.

Освен Васи, Дари и Преси, в състава на “Silver Yantra Team” – Bulgaria в кат. „Вокал” отлично се представи и Грациела Иванова (11 г.), която спечели първа награда в своята възр. група – 11-13 г. Грациела е от Стражица, но от доста време живее и учи в Амстердам, Нидерландия.

„Макар в страната мерките леко да се разхлабват, международният онлайн маратон продължава с пълна сила. Все още никой не може да гарантира на организатори и участници, че конкурсите и пътуванията могат да се провеждат в нормални условия. Това е причината и ние да продължаваме с дистанционните участия. В момента “Silver Yantra Team” – Bulgaria, съставен от лауреати на великотърновския едноименен конкурс, очаква резултатите от вокалните надпревари в Кипър – “Aphrodite Voice” Fest и „Sonata of The Stars” III – Литва. Готови сме и с участниците за новите изпитания в Чехия, Румъния, САЩ... Използвам случая, за да благодаря на вокалните педагози, на родителите и на децата – за проявената воля, упоритост и постоянство!” – сподели Румяна Начева, ръководител на ДЕС „Румина”, селекционер на “Silver Yantra Team” – Bulgaria и член за България на журито на много международни конкурси по света.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов