Осъдиха джебчийка, свила портфейл и изтеглила от карта 850 лв.

Крими

12-05-2021, 17:25

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново, 31-годишна жена  бе осъдена за кражба на портмоне от клиентка в магазин и за ползване на чужди банкови карти без съгласите на собственичката им.

Обвиняемата Н.З. бе призната за виновна за това, че на 02.01.2021г., в гр. В.Търново, в магазин на търговска верига, чрез особена ловкост (измъкване от дамска чанта) отнела портмоне с намиращата се в него сума от 100 лева, от владението на пострадалата, като кражбата е извършена по специален начин. Веднага след кражбата, при условията на продължавано престъпление, обвиняемата на девет  пъти използвала платежен инструмент – кредитна карта и дебитна карта, без съгласието на титуляря (същата пострадала жена), като изтеглила от АТМ общо сумата от 850 лева.

Делото е приключило след сключено споразумение между прокурора и защитника на обвиняемата, одобрено от съда. За извършеното деяние на Н.З. е наложено наказание от десет месеца лишаване от свобода с три години и шест месеца изпитателен срок, като възпитателната работа с осъдената е възложена на районния инспектор по местоживеене.  

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов