С българско хоро изпратиха абитуриентите на СУ „Вичо Грънчаров“

Мисия

14-05-2021, 21:13

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

26 момчета и момичета от СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица навлязоха в нов етап от своя живот. Випуск 2021 г на училището бе изпратен със специална церемония в НЧ „Напредък – 1869“. Настроението с абитуриентите споделиха кметът инж. Добромир Добрев и заместник-кметът инж. Деница Коева.
Зрелостниците най-напред бяха поздравени от директора на училището Нели Атанасова. Зная, че вие ще запазите спомена за нашето училище, където и да сте. Не забравяйте дните, в които сме били заедно. Следвайте мечтите си, не се отказвайте, бъдете дръзки, защото знаете кои сте. Вие сте едни силни момичета и момчета с които ние всички се гордеем. Вярваме във вас и ви обичаме, обърна се към абитуриентите Нели Атанасова.
Пожелавам ви мечтите, които имате и искате да последвате да се сбъднат. Желая ви достойно представяне на кандидатстудентските изпити, а след това да поемете по желания от вас път. Надявам се след като завършите висшето образование да се върнете в родния град. На добър час, пожела на випускниците инж. Добрев.
Най-емоционалният миг бе обръщението на класният ръководител Даниела Кенарева към нейните момчета и момичета. Обстоятелства наложиха думите й да предаде колегата й Василка Стоянова.
Трудихте се неуморно, направихте това, което трябваше. Заедно планирахме много стъпки през всички тези години. Имаше случаи, в които се изправяхме срещу всичко. Но се задържахме на крака и го направихме по нашия начин. Показахме си обич, смяхме се, плакахме. Деляхме победи и загуби. Създадохме спомени, които топлят. Направихме го с достойнство и усмивка. Убедена съм, че няма случайни срещи в този живот. Израснахте пред очите ми. Аз ви променях, но и вие променихте мен. Дадохте ми смисъл да продължа да работя като учител. Радвам се, че благодарение на учителите научихте, че да спечелите 10 стотинки е много повече от това да намерите 1 лев. Научихте се да губите, да се радвате на победите си, да се смеете, когато сте тъжни. Научихте, че може превърнете славата в провал и отчаянието в успех. Научихте се да вярвате в собствените си идеи. Пожелавам ви да не приемате нищо в замяна на проявена доброта. Да изберете правилния път. Да го осветите с добротата на душите си и да го извървите с достойнство. Ще има успехи, провали, трудности. Но не е важно колко пъти ще паднеш. Важното е да се изправяш, да изхвърлиш това, което те спъва, и да продължиш напред. Хенри Форд е казал: Когато изглежда, че всичко върви срещу вас, си спомнете, че самолетите излитат срещу вятъра, а не с него, обърна се към класа си Даниела Кенарева, пожелавайки му силата на вятъра и волността на птиците. Бъдете гордост да нашето училище, задочно поръча тя на Випуск 2021.
С много настроение премина празничната програма, подготвена от другите ученици на училището, като поздрав за зрелостниците. Симпатични награди получи всеки от абитуриентите, а за Мис и Мистър на Випуск 2021 бяха короновани Ростислав Ефремов и Кристина Илиева.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)