Три часа Горна Оряховица танцува в ритъма на зумба

Мисия

16-05-2021, 15:58

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Малки и големи любители на зумбата танцуваха повече от три часа на първия Зумба фестивал, чийто домакин бе Горна Оряховица. Събитието се организира от „Блуминг спортен център” съвместнос Община Горна Оряховица и с подкрепата на Местната комисия за борба с противообщественоти прояви на малолетни и непълнолетни. Зумба фестивалът е част от спортния календар на Общината, посветен на избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 г.
Първото по рода си състезание бе открито от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, който поздрави всички участници. Нека с този фестивал докажем за пореден път, че в Горна Оряховица активно се спортува и да защитим достойно името ни на Европейски град на спорта за 2021 г., обърна се към участниците инж. Добрев. На откриването присъстваха и заместник-кметът Стефчо Алипиев и директорът на Общинското предприятие "Младежки дейности, спортни имоти и прояви" инж. Петя Богданова. По-късно към Зумба фестивала се присъедини и заместник-кметът Григор Минков.
Домакините от „Блуминг” и запалените по танците горнооряховчани получиха силна подкрепа от клубове от София, Варна, Габрово и др. Водещи на шоуто бяха някои от най-добрите зумба инструктори в страната.
Забавлението на пл. „Георги Измирлиев” беше голямо и не спираше, дори и по време на дъжда, който на няколко пъти преваля и охлади танцьорите.
Освен запалените фенове и редовно трениращите зумба, в танцуването се включиха дори и случайно минаващите през центъра граждани. Организира се и танцов двубой, победителите от който получиха награди.
Доброто настроение и чудесното забавление със сигурност е доказателство, че първият Зумба фестивал в Горна Оряховица няма да остане последен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов