Второкласници от СУ „Георги Измирлиев“ гостуваха на кмета инж. Добромир Добрев

Мисия

18-05-2021, 14:33

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът инж. Добромир Добрев посрещна в кабинета си ученициет от ІІ „в“ клас на СУ „Георги Измирлиев“. Визитата на децата в Общината бе част от работата им по проект „Гражданско образование“. Чрез него второкласниците се запознават с дейността на институциите, изучават празниците, традициите и обичаите. Част от работата си по проекта, децата посвещават на 150-годишнината на Горна Оряховица.
С помощта на своята класна ръководителка Кремена Енчева второкласниците са изработили табла за миналото, настоящето и бъдещето на родния си град. Днес те ги подариха на инж. Добрев, като му разказаха своите идеите и желания за бъдеща Горна Оряховица.
Градоначалникът ги запозна с работата на кмета, на администрацията, показа им знамето и им разказа за символите на града. Както вашето училище има директор и екип от учители, така и кметът има екип, с който работи. Работата на кмета и на ръководството на Общината е важна и много отговорна. Трудно ли е да си кмет, попитаха децата. Понякога и ние срещаме трудности, но заедно ги преодоляваме и продължаваме напред. Когато искаш да постигнеш нещо, трябва да се бориш, сподели с децата инж. Добрев.
Малчуганите от своя страна съвсем по детски го разпитаха къде е учил, кой е бил любимия му предмет в училище, кой е любимия му цвят, обича ли спорта и какви са всички спортни трофеи в кабинета му. На всички въпроси инж. Добрев отговори търпеливо и им показа купите, отличията и медалите, завоювани от спортистите на Горна Оряховица.
Градоначалникът показа на второкласниците и Гербовата зала, в която са разположени гербовете на всички побратимени на Горна Оряховица градове. Заедно с децата разгледаха и галерията на кметовете и почетните граждани на Горна Оряховица. На тръгване, инж. Добрев покани децата отново в Общината и им пожела един ден и техни снимки да бъдат окачени в тези галерии и градът ни да се гордее с тях.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов