Четири талантливи момичета бяха удостоени с наградата „Млада Горна Оряховица“

Мисия

24-05-2021, 15:06

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Четири талантливи момичета бяха удостоени тази година с наградата „Млада Горна Оряховица“. Отличието е ежегодно и се връчва на 24 май за постижения в различни области. По този начин общинското ръководство и обществеността изразяват признателност към труда и постиженията на талантливите ученици от Горна Оряховица.
Наградата се връчва в три категории – наука и образование, култура и спорт. Номинациите се разглеждат от специална комисия и тази година тя определи две награди. В категория наука и образование нямаше присъдена награда, заради липса на номинирани.
С наградата „Млада Горна Оряховица“ в областта на културата и изкуството тази година бе отличена Кристина Георгиева – ученичка от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“. Кристина е отличничка, активно участва в изявите на Ученическия съвет в училище, включва се в благотворителни прояви, класира на челни места в различни олимпиади и състезания. Отличието й бе присъдено за многобройните й отличия в областта на танците. Талантливото момиче се занимава с модерен балет повече от 10 години, солист е на балет „Калина“. Носител е на много награди от национални и международни танцови конкурси. Предстои й участие на Dance World Cup – Световно първенство по танци, където вече има едно седмо място в предишни години.
Наградата „Млада Горна Оряховица“ в сферата на спорта бе присъдена на тройката жени на СКА „Акро Нова”. Горнооряховските спортистки ще защитават честта на България на Световното първенство по спортна акробатика в Швейцария. Акробатичният вид е съставен от три момичета от две горнооряховски училища. Михаела Ганчева и Елеонора Помакова са ученички на СУ „Георги Измирлиев”, а Ванеса Стойчева е в ОУ „Иван Вазов”. За да стигнат до квоти за Световното, а и за Европейското по-късно, трите момичета са прекарали 6-7 години в усърдни тренировки в залата, печелили са медали от държавни първенства и национални турнири.
За мен е чест да ви връча този приз, защото вие правите така, че малка Горна Оряховица, която е географски център на България, стана също така културен и спортен център на страната. Бъдете на първо място живи и здрави и все така устремени. Доказвайте непрекъснато, че заслужавате тази награда. Нека имаме нови поводи да се гордеем с вас, каза кметът инж. Добромир Добрев, връчвайки плакетите на отличените. 
Наградените момичета момичета по традиция се подписаха в Летописната книга на Община Горна Оряховица.
За да засвидетелстват уважение към труда на талантливите млади дами на церемонията в Гербовата зала на Общината присъстваха заместник-кметовете инж. Деница Коева, Григор Минков и Стефчо Алипиев, директорите на училищата, в които учат наградените, общински съветници, членове на комисията, определила призьорите, родители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов