В Елена тържествено връчиха почетен знак „Стоян Михайловски“ на писателя Людмил Станев

Мисия

25-05-2021, 17:07

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 24 май вечерта,  на официално тържество в гр. Елена, писателят  Людмил Станев  получи литературната награда „Почетен знак „Стоян Михайловски“.  С нея се удостояват бележити български творци с безспорни литературни постижения.

„Людмил Станев е голям писател, сценарист и публицист. Той е широко скроена личност, със силен дух и характер, които са така нужни на човек, за да оцелее в днешно време. Майстор на късия разказ, познат като сценарист на „Улицата“ и „Клиника на третия етаж“, той присъства със словото си по много фин и изискан начин и умело съчетава писането с лекарската професия. Перото му е остро и сатирично, но в прозата му присъства и прошка, и състрадание, че не сме съвършени в този свят. С книгите „Ненакърнимо“, „Малка нощна приказка“, „Неприятният татарин“, „По-малко“, „Няма такава книга“, „Приятели мои“, „Рязко“ Людмил Станев се утвърди  в съвременната българска литература, достоен продължител е на делото на Стоян Михайловски“, каза проф. Станимир Трифонов, режисьор, почетен гражданин на град Елена, който сърдечно представи новия носител на литературната награда.

Председателят на Общинския съвет в Елена Стоян Златев прочете решението за удостояване на писателя,  а кметът  инж. Дилян Млъзев  връчи почетния знак.

Трогнат, Людмил Станев  благодари за признанието и наградата. Той сподели, че се отнася с голямо уважение към Стоян Михайловски заради неговата борбеност  и непримиримост. Себе си определя като бегач, който обича да твори, а не да се състезава. Вкусът на живота се усеща, когато се действа по-полека. Стреми се да пише за хубави неща. Като медик не се ангажира с прогнози за COVID-19, но заяви, че добрите вести са на път.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)