Шампионски титли за еленските борци

Спорт

26-05-2021, 14:53

Снимка:

СКБ „Дан Колов“

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От последните две състезания спортен клуб по борба „Дан Колов“ в Елена, с председател и треньор Недялко Петров, попълни колекцията от отличия със златен и два сребърни медала.

Цветелина Дренчева остана ненадмината  в категория 58 кг при кадетките на турнира по свободна борба в с. Росен, община Созопол. Той се организира в памет на легендарния в миналото борец Ангел Гочев-Чушката и тази година участваха 200 спортисти от 20 клуба в страната, също и от Северна Македония.

Шампионката на еленския клуб се бори в по-горната от нейната категория и завоюва златния медал, като всичките й победи над съперничките са с туш. Божидар Добрев в категория до 62 кг спечели сребърно отличие, много добре се представи и Халис Христов.

Седмица по-рано, на държавния шампионат по свободна и класическа борба за деца в Ловеч, Берке Алкин /кат. 38 кг/ е със сребърно отличие в конкуренция с 38 състезатели. В шампионата са участвали 500 деца от 32 клуба. Похвала заслужават и останалите еленски борци, които не стигнаха до медал – Халис Христов, Баръш Салиев и Венислав Кочев.

Момчетата на Недялко Петров спечелиха шампионски титли и на народните борби в Златарица. Берке Алкин/кат. 45 кг/ и Божидар Добрев /кат. 70 кг/ са победители в по-тежките с 10 кг категории над техните. Халис Христов е трети в категория 30 кг.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов