Скейтборд игрището в кв. „Колю Фичето“ ще бъде преместено на цирковата площадка

Спорт

27-05-2021, 12:35

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Скейтборд игрището, което е разположено в кв. „Колю Фичето“ и доведе до съдебни дела от страна на недоволни граждани, ще бъде преместено на така наречената циркова площадка. Това съобщи днес от трибуната на Великотърновския общински съвет кметът инж. Даниел Панов.

Двете спортни съоръжения - скейтборд площадката и баскетболното игрище, са изградени по европейски проект и поради това 5 години общината нямаше право да прави промени по тях, както и да сменя местонахождението им. Този срок изтече и управителят на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов е отправил предложение скейтборд съоръженията да се преместят. В момента те са затворени заради извънредната епидемична обстановка и избягване риска от зараза с COVID-19, но за  тях се полагат  непрекъснато грижи от служители на общинското предприятие, което ги стопанисва.

„В същото време обаче, в скейтбордната площадка почти ежедневно влизат деца, които искат да карат велосипеди и скейтборди. Същите разрушават оградата, която постоянно ремонтираме. След сигнали на живущите в съседните блокове, извеждаме децата от площадката, като се е налагало да търсим съдействие и от полицията. С оглед наближаващото лято и повишения интерес към площадката от страна на деца и младежи, предлагам тя да бъде преместена в имот публична общинска собственост с Идентификатор 10447.502.287, УПИ XI-3779 от кв. 237, на т. нар. „циркова площадка“ в гр. В. Търново. Имотът е с площ 18 168 кв. м., за площадката са необходими 525 кв.м. По този начин съоръжението ще стане достъпно за децата от района и няма да нарушава акустичния комфорт на живущите, тъй като ще е отдалечено от жилищни сгради. Площадката може да бъде разположена в непосредствена близост до хандбална зала „Сава Величков“, където ще е под непрестанно наблюдение през делничните дни от служител на ОП „Спортни имоти и прояви“. В близост до района е и Мултифунционалната зала до СУ „Ем. Станев“, където във вечерните часове и почивните дни има дежурен служител на общинското предприятие, който също ще осъществява контрол върху експлоатацията на площадката.“ – каза управителят Петко Павлов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов