Над 40 000 лв. ще струва ремонтът на сградата на кметството в с. Райковци

Мисия

27-05-2021, 13:31

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От 2018 г. сградата на кметството във великотърновското село Райковци се руши. Тя е построена през първата половина на миналия век с доброволен труд на местното население. В момента е неизползваема и се нуждае от укрепване.

Междувременно кметският наместник на селото е излязъл в пенсия по свое желание и неговите функции са поети от кмета на Вонеща вода Янко Първанов. Ще бъде ли отремонтирана сградата и ще бъде ли назначен скоро нов кметски наместник, бяха въпросите, които зададе общинската съветничка Елена Чамуркова към кмета на общината инж. Даниел Панов на вчерашното заседание на местния парламент. Чамуркова отбеляза, че вече има кандидат за кметски наместник – това била Румяна Ганева.

„Първо ще се допитам до жителите на село Райковци, преди да назнача кметски наместник, за да се съобразя с тяхното желание“ – каза в отговора си инж. Панов. Той подчерта, че заради пандемичната обстановка не е било възможно провеждането на събрание, но има и други кандидати за мястото на кметски наместник. В селото към момента постоянните жители са 27. „В село Райковци няма забавена нито една административна услуга“, допълни отговора на кмета главният секретар на общината Мина Илиева. Тя съобщи, че от 2 юни по свое желание се пенсионира и кметският наместник на Ветринци. Затова там ще бъде командирован човек от служба ГРАО, който да обслужва населението.

40 194 лв. са необходими за строително-ремонтни дейности по сградата на кметството в Райковци, като разчетът е от 20219 г. Община Велико Търново не разполага с тази сума към момента, каза инж. Даниел Панов и припомни, че заради пандемията през миналата година приходите в общинската хазна значително намаляха. Общината на този етап е платила 3 600 лв. на фирма, която за изработи предложение за укрепването на сградата.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)