300 горнооряховски деца се надпреварваха в спортна спартакиада

Мисия

27-05-2021, 16:18

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Близо 300 деца от подготвителните групи на детски градини и основни училища в община Горна Оряховица се надпреварваха в детска спартакиада. Спортният празник бе организират от екипа на ДГ „Елена Грънчарова“ и е част от богатия календар на Общината по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта.
Като всеки голям спортен форум, състезанието започна с издигане на националното знаме и запалване на олимпийския огън. Направени бяха и демонстрации по различни видове спорт. Всеки отбор имаше свой екип и капитан. Подкрепяни от своите учители и публиката, малките състезатели премериха сили в различни спортни игри в двора на детската градина. Не се изплашиха дори и от дъжда, който няколко пъти напомни за променливия характер на месец май. Подкрепа на малките спортисти, извън терена оказаха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, заместник-кметът Стефчо Алипиев, директорът на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова, за която празникът беше двоен, тъй като днес е рожденичка.
На финала имаше много подаръци и изненади. Всички участници получиха медали, а всеки отбор и грамота за участие. Общинското ръководство зарадва всички малчугани с лакомства, осигурени от „Захарни заводи“ АД.
И като всяка олимпиада обаче имаше и големи победители. На трето място се класираха децата от група „Буратино“ на ДГ „Щастливо детство“. Втори бяха малчуганите от подготвителната група на ОУ „Иван Вазов“, а на най-високото стъпало на стълбичката се изкачиха група „Смелите юначета“ от ДГ „Елена Грънчарова“. Купите на победителите бяха връчени от кмета инж. Добромир Добрев, който поздрави всички участници за спортния хъс и им пожела нови успехи. Специални благодарности градоначалникът изрази и за екипът на ДГ "Елена Грънчарова", създал перфектна организация за провеждането на състезанието.
За финал на детската спартакиада имаше огромна торта с фойерверки, която се оказа и най-интересната част от събитието. За броени минути тортата бе раздадена на отборите, за да събират сили за следващите спортни игри.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов