Великият Любо Ганев се впечатли от малкия Дебелец

Велико Търново Лайф

27-05-2021, 19:20

Снимка:

кметство Дебелец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Любо Ганев посети Дебелец. Срещата с един от най-успешните български волейболисти се проведе по покана на общинския съветник Георги Недев. Той доведе председателя на Българската федерация по волейбол, за да му покаже работата по бъдещата многофункционална зала и реалните възможности на сградата за развитие на различни видове спорт. Близо 1000 са младежите в населеното място, като през последните години се наблюдава засилен интерес от тяхна страна към спорта изобщо, посочиха пред госта Недев и кметът на Дебелец Снежана Първанова. Ганев бе силно впечатлен от това, че едно малко градче е предпочитано място за младите хора, както и от започнатото обновление на един Физкултурен салон с малко средства, но с голям ентусиазъм. Той даде съвети за подовата настилка, отоплението и вентилацията и увери, че ще помогне навсякъде, където има нужда.

Популярният волейболист заяви още, че срещите му в редица населени места са част от неговата каузата да възвърне традицията към волейбола у нас. Според него, това може да се случи със съвместната работа на федерацията, местната власт и бизнеса.

„За нас е изключителна чест да посрещнем волейболната легенда в Дебелец. За мен лично, човек е легенда, когато е завършил или приключил своите начинания. Любо Ганев обаче и днес продължава да помага и да надгражда спортната инфраструктура. Изключително съм доволен, че познавам човек с такова голямо сърце. И като спортист, и като общественик му благодаря за това, което прави“, сподели Георги Недев.

Любо Ганев, президент на Българската федерация, се срещна с кметовете на Велико Търново, Горна Оряховица и Павликени, с които коментира състоянието на инфраструктурата и развитието на спорта в региона.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов