Рецидивист, плашил съседи с убийство, влиза в затвора за 2 години

Крими

28-05-2021, 11:33

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново, 44-годишен рецидивист е осъден на две години лишаване от свобода за хулиганство и закани с убийство, отправени към съседи.

Р.П.  е признат за виновен за това, че на 09.02.2021 г. в град Велико Търново, се заканил с убийство на жена и мъж (негови съседи), като отправил към тях закани и обидни думи и заканването би могло да възбуди у пострадалите основателен страх за осъществяването му. По същото време, при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като безпричинно хвърлял фасове, бутилки и различни предмети по пострадалите и в двора на имота им, блъскал и ритал входната им врата и оградата, отправял ругатни и закани към тях и други шест лица, също съседи, свидетели на престъпните му действия.

Р.П. е осъждан многократно за престъпления срещу собствеността и личността. По искане на прокуратурата той е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Делото е приключило с одобрено от съда споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)