В община Свищов популяризират възможностите за обучение след седми клас

Мисия

28-05-2021, 11:52

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С цел популяризиране на възможностите за обучение след 7-ми клас в средните и професионалните училища в Свищов, заместник-кметът на общината д-р Анелия Димитрова и началникът на отдел „Образование“ г-жа Румяна Кузева инициираха срещи с всички седмокласници, обучаващи се в училищата от община Свищов. С оглед на осигуряването на достъпна и актуална информация за учениците и техните родители, Община Свищов подготви и издаде  специална информационна брошура относно широкия спектър от специалности, предлагани в свищовските училища.

Срещите започнаха със седмокласниците от  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Морава и  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Овча могила, като  ще продължат през следващата седмица и в останалите училища от общината. Всички учениците изразиха желание да продължат своето образование в град Свищов, като повечето от тях бяха избрали в кои области искат да се обучават.  Д-р Димитрова и г-жа Румяна Кузева изтъкнаха високото ниво на образователния процес в свищовските училища, които подготвят качествено своите възпитаници и им предоставят възможност за успешна реализация във висше училище или като професионално подготвени средни кадри на трудовия пазар.

Усилията, които полага  отдел „Образование“ при  Община Свищов за насочени към привличането и задържането на учениците тук – в нашата община чрез предлагането на богата гама от профили и професии, съобразени със съвременните търсения на трудовия пазар, с развитието на технологиите и с необходимостта от определен тип специалисти.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов