До обяд времето ще е слънчево, привечер се очаква дъжд

Велико Търново Лайф

30-05-2021, 06:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес преди обяд времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, на много места в Южна България, купесто-дъждовна облачност и привечер ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, на места в южните райони от страната и по-високи.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, в Рило-Родопската област и купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има временно интензивни превалявания и гръмотевици. По най-високите върхове ще превали сняг. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 7°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 20-22°. Температурата на морската вода е 16-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов