С много музика и атрактивен пиротехнически спектакъл завърши празничният ден на Горна Оряховица

Мисия

30-05-2021, 13:29

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Много музика и предимно българска предложи музикалният спектакъл подготвен за празника на Горна Оряховица. Началото бе сложено от танцьорите на балетна школа „Грация”, които поднесоха красив спектакъл като поздрав към горнооряховчани.
След прекъсване за тържествената част пред сградата на Общината на сцената се качиха талантите от вокалната школа на НЧ „Напредък 1869” и Аделина Колева. Бившите и новите „Графити”, уникалната формация „Оренда”, солисти, излезли вече от Школата, подгряха подобаващо публиката.
След това на сцената настана рок с музикантите от група „Конкурент”. „Родени за рок”, „Дай ми време” и още популярни рок парчета пяха изпълнителите, заедно с зажаднялата за подобни спектакли горнооряховска публика. Група „Конкурент” направиха страхотен жест към празнуваща Горна Оряховица. Първо на сцената излезе, за да свири с тях, 22-годишният горнооряховчанин Виктор Ангелов. Младият китарист получи не само бурната подкрепа на родната публика, но и сериозна похвала от колегите от „Конкурент”, които споделиха, че със сигурност го очаква добро музикално бъдеще. Малко по-късно още един горнооряховчанин получи минути слава с „Конкурент”. Този път на барабаните седна Иван Стефанов – производителят на горнооряховски суджук и всякакви деликатеси с марка „Стефанов”. Може би немного хора знаят, че той е любител музикант и когато има време свири в местна банда. Със страхотното изпълние на „Smoke on the Water” на Deep Purple Иван Стефанов доказа, че може да прави добре не само горнооряховски суджук.
След рокдинозаврите на сцената се качи идолът на младежите Ицо Хазарта. Звездата толкова нагорещи почитателите си, че те успешно заглушаваха иначе мощното озвучаване на сцената. Публиката не спря да пее с Хазарта от първата до последната песен, а балетът му смени поне дузина сценични костюми, кой от кой по-атрактивни.
След рапъра отново целият площад продължи да пее, този път с Георги Христов. Той пък от своя страна предложи много разнообразен репертоар от почти всички свои хитове - от "Черно и бяло", през "Щракам си със пръсти", "С ритъма шакадъм" , до "Ако умра ил загина" и оперна ария "Несун дорма" от "Турандот". И горнооряховчани не спряха да пеят и да оплодират голямата звезда до край.
На финала на празничния ден публиката имаше възможността да се наслади на екзотичен пиро-музикален спектакъл. Небето над Горна Оряховица бе озарено от светлини в продължение на почти десет минути, които танцуваха в ритъма на „Simply the best” на великата Тина Търнър.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов