„Зонта клуб – Велико Търново“ дари компютърни конфигурации на Сдружение „Център Мария“

Мисия

02-06-2021, 20:28

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Две компютърни конфигурации дариха дамите от „Зонта клуб – Велико Търново“ на Сдружение „Център Мария“ в Горна Оряховица. Компютрите ще се ползват основно в работата с деца.
От миналата година Зонта клубовете в България работят по програма „И аз искам да посрещна слънцето“, която е насочена основно към жени и деца претърпели насилие. През юни миналата година, точно на Еньовден направихме среща с екипа на център Мария и бяхме много впечатлени от дейността им, сподели настоящият президент на „Зонта клуб – Велико Търново“ д-р Йорданка Томова. Провокирани от дарителската кампания през февруари, в която се набират средства за две компютърни конфигурации за центъра, дамите решават, че могат да помогнат. Компютърните конфигурации са направени от фирма „Вали“. Много се радвам, че успяхме да ви помогнем, надявам се, че ще ви бъдат от голяма полза в работата с децата. Мислете си с добро за нас и съм сигурна, че и на нас ще се случват добрини, пожела д-р Йорданка Томова.
Изключително съм щастлива, че успяхме да ви предоставим нещо, на което виждам колко много се радвате. За мен това е най-голямото удовлетворение, сподели паст президента на „Зонта клуб“ инж. Красимира Коцева.
Компютрите ще бъдат от голяма полза в работата на колегите и сме изключително благодарни, за помощта и подкрепата, която ни оказвате, каза председателят на УС на Център „Мария“ Людмила Цветанова.
Сдружение „Център Мария“ работи от 22 години. Доставчик е на социални услуги като „Център за социална рехабилитация и интеграция на жертви на домашно насилие“, „Защитено жилище“, „Център за социална рехабилитация и интеграция на деца“, „Център за обществена подкрепа“. От 5 години Център „Мария“ има разработена и приета вътрешна политика за закрила на детето. Центърът за обществена подкрепа предоставя социални услуги в общността за деца и техните семейства, както и за деца, напускащи институции, подлежащи на осиновяване, на кандидат осиновители и родители, осиновили деца.
През 2020 г. 57 деца и 94 възрастни са ползвали услугите на Център „Мария“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов