Националното сдружението на общините и УНСС подписаха меморандум за сътрудничество

Животът

04-06-2021, 14:37

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Председателят на Управителния съвет на Националното сдружението на общините инж. Даниел Панов и проф. д-р Димитър Димитров, ректор на Университета за национално и световно стопанство, University of National and World Economy (UNWE/УНСС), подписаха меморандум за партньорство между най-старото и най-голямо висше икономическо училище в България и Сдружението на общините. На церемонията присъстваха членове на  Управителния съвет на НСОРБ и академичното ръководството на УНСС.

Тази година УНСС навършва 100 години от основаването си. Инж. Даниел Панов припомни, че началото на висшето образование в България е поставено при управлението на големия български държавник и търновец Стефан Стамболов /1887-1894/ г. Министър на народното просвещение е друг виден търновец – Георги Живков. Тогава са приети Законът за народното просвещение, Законът за висшето училище, а просветата е сред най-важните стълбове на държавата.

Председателят на УС на НСОРБ пожела УНСС винаги да пази мястото си сред най-добрите университети, в което образованието си да получават хората, които ще стоят в основата на бъдещето на България.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов