Промените в социалното законодателство коментираха инж. Добромир Добрев и Център „Мария“

Мисия

04-06-2021, 20:14

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Работна среща с ръководството на Сдружение „Център Мария“ проведе кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. По време на разговора бяха коментирани направените измененията в социалното законодателство, както и промените, произтичащи от това. В работната среща участва и началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ Милена Николова.
Общините в цялата страна предстои да изготвят обстойни анализи, на база на които ще бъде изработена национална карта на социалните услуги, стана ясно по време на работната среща.
Работим вече 22 години и нашата мисия е да формираме нагласа в обществото за толерантност към различията, за уважение към страданието и непримиримост към насилието във всичките му форми. Ние лобираме за създаване на държавни и институционални механизми за защита на жертвите от домашно насилие и на трафика на хора в неравностойно положение, обясни председателят на УС на Сдружението Людмила Цветанова. Център „Мария“ е част от Координационния механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертви на насилие или в риск от насилие и за взаимодействие при кризисна интервенция на община Горна Оряховица Организацията работи с доброволци от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент“, които партнират на екипа в дейности по превенция на насилието сред децата, организиране и провеждане на обучения по превенция, разпространение на информационни и превенционни материали за насилие над деца. Партньорството с неправителствените организации е сред приоритетите на Общината. Разчитаме на вашето експертно участие в съвместната ни дейност, имате подкрепата на общинското ръководство, увери кметът инж. Добромир Добрев.
През изминалата година 57 деца и 94 възрастни са се възползвали от услугите на Център „Мария“. Сред тях няма нито едно дете, отпаднало от училище.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов