Двама подсъдими, пребили търновец, обжалват глоби от по 1 000 лв.

Крими

05-06-2021, 11:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Въззивно дело ще гледа на 10 юни Окръжен съд – Велико Търново.

С присъда по НЧХД № 701/2020 г. Районен съд – Велико Търново е признал подсъдимите Шенол М. К. и Кемал А. И. за виновни в това, че в съучастие на 30.07.2018г., в периода от време от 07:00 до 07:30 ч., в гр. Велико Търново, пред сградата на ул. „Теодосий Търновски“ №5, чрез нанасяне на удари с предмет във формата на палка и дръжката на газов револвер, както и чрез удари с юмруци и ритници по главата и тялото на Шукри И. К., му причинили комбинирана лека телесна повреда, а именно разкъсно-контузна рана на главата; охлузни рани по главата; охлузна рана в тилната област на главата; кръвонасядане по гръдния кош; субективни оплаквания от главоболие; световъртеж; болки при движение и дишане в областта на гръдния кош. Раните в областта на главата в съвкупност и поотделно са причинили временно разстройство на здравето на Шукри И. К., неопасно за живота, със срок на лечение и възстановяване около 20 дни, а кръвонасядането по гръдния кош е причинило болки и страдания със срок на лечение и възстановяване около 10 дни.

За извършеното престъпление съдът ги освобождава от наказателна отговорност и им налага административно наказание „Глоба“ в размер на 1000 лв. за всеки един от тях.

Великотърновски районен съд е осъдил подсъдимите Шенол М. К. и Кемал А. И. да заплатят солидарно на гражданския ищец Шукри И. К. сумата от 2000 лв., представляваща обезщетение за причинените му неимуществени вреди в резултат на престъплението, като е отхвърлил предявения иск за сумата до 3000 лв. като неоснователен и недоказан.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано въз основа на въззивна жалба от двамата подсъдими.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов