Най-добрите танцови школи се представят на ІІІ конкурс „Танцова въртележка” в Горна Оряховица

Мисия

05-06-2021, 20:57

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 200 танца ще бъдат представени в ІІІ Национален танцов конкурс „Танцова въртележка”, който в продължение на два дни се провежда в Горна Оряховица. Домакин на форума е НЧ „Напредък – 1869”. Конкурсът бе открит от кметът на Общината инж. Добромир Добрев, който приветства гостите от страната с добре дошли. Този конкурс не би бил възможен, ако го нямаше неговият основен двигател – художественият ръководител на балет „Калина” калинка Генова. Не е лесно да се направи всичко това, но ние винаги сме подкрепяли и ще продължаваме да подкрепяме подобни инициативи. Пожелавам на всички да се насладят на изпълненията на младите таланти и на техните танци, поздрави присъстващите инж. Добромир Добрев.
В конкурса ще се представят общо 455 участници от Велико Търново, Русе, София, Лясковец, Силистра, Търговище, Варна, Добрич, Дебелец, Габрово и Горна Оряховица.
Участниците от 19 танцови школи от страната на възраст от 5 до 18 години ще изпълнят общо 203 танца в три жанра – съвременни танци, характерни танци и класически балет. Те са разпределени в 4 възрастови групи.
Изпълненията на младите таланти ще се оценява от тричеленно жури от независими специалисти в областта на балетното и сценично танцово изкуство. За трета поредна година председател на журитетната комисия е Цветанка Гергинова - съдия в Национален конкурс “Път към славата , председател на жури в Movmnt International Dance Competition и съдия на квалификация на ESDV - DanceStar Bulgaria, Директор на АРТС дивелъпинг център G и Арт директор на Студио за модерни танци G – София. Членове на журито са Захари Нанков - танцьор, хореограф и преподавател и Мирослав Димитров - репетитор и изпълнител – (танцьор, перкусионист) в група "Вакали”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов