Търновка, поръчала и неплатила стоки за близо 12 000 лв., жали условна присъда

Крими

06-06-2021, 11:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Търновка, поръчала и неплатила стоки за близо 12 000 лв., обжалва присъдата си в Окръжен съд – Велико Търново.

С присъда по НОХД № 305/2020 г. Районен съд – Велико Търново е признал подсъдимата Теодора М. Г. за виновна в това, че в периода от 01.09.2014г. до 13.08.2016г., в гр. Стара Загора и в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага възбудила и поддържала заблуждение у различни лица, че има намерение и възможност да плати задълженията си по сключените с тях договори и като получател на доставени стоки и извършени услуги /наем за ползване на недвижим имот; доставени лаптоп, мултифункционално устройство „Самсунг“ и мишка; и козметични продукти; поръчани и изготвени рекламни материали; и извършен устен превод от английски език/, с което им причинила имотна вреда в общ размер 11954,57 лв.

Поради това първоинстанционният съд я е осъдил на една година и осем месеца „лишаване от свобода“, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложил изпълнението на така наложеното наказание за срок от три години.

Теодора М. Г. е осъдена да заплати на „И.“ ООД сумата от 6235 лв. и на „Г.“ ООД сумата от  1550,56 лв., представляващи обезщетения за причинените на дружествата имуществени вреди в резултат на престъплението, ведно с законната лихва върху тази сума, считано от датата на увреждането до окончателното и изплащане.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано въз основа на въззивна жалба от подсъдимата.

 

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов