Представят „Снежанка“ в програмата на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели“

Мисия

11-06-2021, 11:40

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

          Поредният спектакъл от третото издание на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ ще бъде представен на 12 юни (събота) от 11,00 часа на откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. При дъждовно време представлението ще се играе в същия ден, но от 11,30 часа на сцената на НЧ „Надежда 1869“ (тел. 0887 790 549).

          Почитателите на театралния форум ще се насладят на класическия спектакъл „Снежанка“ от репертоара на столичния театър „ММ“. Постановката е дело на Мая и Митко Димитрови, сценографията и куклите - на Любен Генов, оригиналната музика - на Петко Манчев и с участието на Мая Димитрова и Димитър Димитров. Театър „ММ“ е удостоен с Наградата на публиката в предходното издание на фестивала за спектакъла „Слончето с розовите уши“.

          В познатата история на Братя Грим ни въвеждат двама майстори стъклари.  Поетично и с много чувство за хумор, те разказват на децата за това, че любовта е по-силна от коварството, магията и суетата. Завладяващата история за красивата принцеса, лошата мащеха, работливите джуджета и добрия принц приковава вниманието на детската аудитория. Спектакълът завладява с  оригинално режисьорско и сценографско решение, красива музика и впечатляваща актьорска игра.

          Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 е организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и е част от културния календар на града.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов