Игри, изненади и хубава българска музика изпълниха трите дни на Празника на горнооряховския суджук

Мисия

13-06-2021, 18:14

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Три дни яли, пили и се веселили – така може да бъде обобщено ХІV –то издание на Празника на горнооряховския суджук. И през трите дни имаше за всекиго по нещо – суджукарски игри с награди, томбола, надиграване и най-вече много песни и танци. Зад димящите скари трите суджукарски фирми – „Боби”, „Родопа” и „Стефанов” предлагаха горнооряховски суджук във всякакви варианти и вкусни месни изкушения. Традиционни местни гозби пък показаха самодейците от Янтра, Правда и Върбица. Вкусният янтренски боб, погачите от Правда и друпавите баници от Върбица също събраха доста ценители на вкусната храна.
Тази година имаше обособена и специална „Алея на занаятите“, където майстори от региона демонстрираха своята сръчност, съживявайки традиции, останали от миналото. От щанда на Историческия музей, гостите на Празника можеха да си закупят тениски, шапки, или сувенири и да се включат в специална томбола с атрактивни награди. За най-малките пък имаше и много захарни и сладки изкушения, както и пъстри балони.
На сцената и в трите дни се качиха самодейни състави от региона, които публиката бурно аплодира. Много аплодисменти имаше и за гости-изпълнителите – Берковска духова музика, Десислава, „Виво Монтана”, Бобан Здравкович и Тони Стораро.
Нито дъждът, нито непостоянното и капризно юнско време успяха да помрачат настроението на гостите. Организаторите на Празника на горнооряховски суджук – Община Горна Оряховица, Исторически музей, фирмите „Боби”, „Родопа” и „Стефанов” си пожелаха следващата година да бъде здрава и успешна за всички, за да може ХV-то издание на Празника да бъде още по-запомнящо се.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов