„Мис Рачков“ излиза на сцената в Летния театър в „Госпожа Министершата“ и „Криворазбраната цивилизация“

Велико Търново Лайф

14-06-2021, 11:41

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В две от най-гледаните и харесвани заглавия в афиша на великотърновския театър участва новоизбраната „Мис Рачков“ Полина Петкова. Красавицата, която спечели короната в края на първия телевизионен сезон на „Забраненото шоу на Рачков“, е солист в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. През юни тя ще участва в комедията „Госпожа Министершата” на Бранислав Нушич и в мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” от Дечо Таралежков по оригиналния текст на Добри Войников. С тях екипът на МДТ ще гостува в Летния театър в парк „Марно поле”.

Полина Петкова е част от състава на великотърновския театър от 2016 г., участва във всички музикални постановки, но успешно се справя и като драматична актриса. Повече от 10 са нейните сценични превъплъщения в спектаклите на храма на Малпомена в старата столица. Сред тях са оперетите „Прилепът“ на Йохан Щраус-син, „Царицата на чардаша“, „Графиня Марица“, „Баядерка“ на Калман и „Българи от старо време“ по едноименната повест на Любен Каравелов, мюзикълите „Криворазбраната цивилизация“, „Вражалец“ и „Зех тъ, Радке! Зех тъ!", детското музикално заглавие „Патиланци“.

Изявите на театъра на откритата лятна сцена започват на 17 юни от 20 часа с комедийния спектакъл „Госпожа Министершата“. Популярната пиеса на Бранислав Нушич осмива деформирането на личността, достигнала министерското кресло. Режисьор на спектакъла е Димитър Шарков, сценографията е на Лидия Къркеланова, а пластиката – на Лилия Иванов. В комедията участват актьорите Стефка Златкова, Лиляна Иванова, Силвия Шекилова, Полина Петкова, Пенка Величкова, Детелин Кандев, Милен Иванов, Иван Митев, Георги Димитров.

На 24 юни от 20 часа великотърновските артисти ще представят в Летния театър мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“. Театърът в старата столица първи в България постави „Криворазбраната цивилизация” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев. Спектакълът се приемат с огромна радост и бурни аплодисменти от публиката в цялата страна. В постановъчния екип участват гост-режисьорът Борис Дюлгеров, който е автор и на сценария, сценографът на театъра Лидия Къркеланова и диригентът Васил Вълчев. Хореографията е дело на Катя Богданова, хормайстор е Яница Брънзелова, а корепетитор – Росица Тарапанова. „Криворазбраната цивилизация“ е съвместна продукция на музикалния и драматичния отдел, а в него участват оркестърът, хорът и балетът на театъра. Ролята на Хаджи Коста изпълнява Виктор Терзийски, а като Злата на сцената ще излезе Валерия Пейчева. В образа на Анка се превъплъщава Полина Петкова, а Милен Иванов е Маргариди.

Билети за двата спектакъла вече се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов”. В деня на представленията билети ще може да се закупят и пред Летния театър.

 

 

 

 

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)